Home

Welkom op de website van ervaringgietvloer.nl

Op dit forum kunt u alles vinden en vragen over gietvloer ervaringen. De gietvloer is een redelijk nieuw product in de particuliere markt vandaar dat we hiermee proberen meer helderheid te creëren voor de toekomstige en nieuwsgierige mensen die een gietvloer willen aanschaffen. Gietvloeren zijn te krijgen in vele soorten en maten en zijn ontstaan in de industrie. de laatste zeven a acht jaar zien we de gietvloeren veel in kantoren, winkels en woningen. Door de vele verschillende prijzen is het interessant om in te lezen hoe dit nou precies komt. De gietvloer is een vloer wat uit een hoog segment vloeren komt, een hele goedkope prijs is dus niet mogelijk zeggen wij altijd. Er kan vooral gespeeld worden met het aantal lagen dat de gietvloer bevat maar ook zeker de fabrikanten die spelen met goedkopere ingredienten.

De PU (Polyurethaan) Gietvloeren

Een duurzame PU gietvloer bevat hoge pigmentconcentraties en milieuvriendelijke ingrediënten en bestaat minimaal uit vier lagen waardoor de kosten erg hoog liggen. Neem bijvoorbeeld de PU gietvloer, deze is in drie versies te krijgen:

– PU aromatische gietvloer (compleet verkleurend en minder scheuroverbruggend)

– PU semi alifatische gietvloer (remt de verkleuring maar verkleurd alsnog)

– PU 100% alifatische gietvloer (volledig kleurvast en scheuroverbruggend)

Voor woningen is het erg van belang dat de gietvloer kleurvast is, niet iedereen vind dit het belangrijkst maar uit ervaring is dit 95% van de klanten die dit wel belangrijk vind.  Het is ook erg van belang dat op de offerte die u aanvraagt specifiek staat vermeld wat voor type PU gietvloer u aangeboden krijgt omdat dit bijna nooit vermeld staat bij de eerste aanvraag. ervaringgietvloer.nl staat klaar om klanten op weg te helpen door een goede kwalitatieve gietvloer aan te schaffen met een hoge garantie. U kunt hier terecht voor al uw vragen.

De EP (Epoxy) Gietvloeren

Epoxy gietvloeren zijn ontstaan en ontworpen door de praktische eigenschappen. Epoxy is een twee componenten kunsthars die uiteindelijk na goed mengen en uitharden twee keer zo hard als beton word. Hierdoor word er een extreme mechanische belasting gecreëerd waarbij zware machines en voertuigen de vloer kunnen belasten zonder het te beschadigen. Denk vooral aan toepassingen zoals, bouwmarkten, werkplaatsen, magazijnen, fabrieken, parkeergarages maar ook bakkerijvloeren, horecavloeren en professionele keukenvloeren. Er is maar één soort epoxy gietvloer maar deze word op twee verschillende manieren aangeboden:

– EP gietvloer in drie lagen (zonder matterende toplaag)

– EP gietvloer in vier lagen (met matterende toplaag)

Een EP gietvloer moet minimaal uit drie lagen bestaan, let u dus op dat dit zeer zeker het geval is in verband met hechting, slijtvastheid en de levensduur van de vloer.